Garda IK Open 2021 årets första tävling

Söndagen den 26/9 spelades Garda IK Open 2021 i Hemsehallen och det var andra gången den årliga dubbelturneringen i badminton arrangerades av oss i Garda IK. “Vi tycker det är viktigt att det arrangeras fler badmintontävlingar så att det finns fler tillfällen att tävla i den här fantastiska sporten. Sju stycken dubbelpar kom till spel och det är jättekul att vi ser ett ökat intresset för tävlingen i år.” Säger Aron Larsson ordförande Garda IK Badminton en av arrangörerna.

Garda IK hade två lag med i tävlingen ett med Mikael Jakobsson och Aron Larsson och det andra bestående av Anders Jacobson och Robert Balogh i det andra laget. Mikael och Aron föll tyvärr i semifinalen mot Magni och Frans från Hemse BK med siffrorna 17-21 12-21. Anders och Robert spelade bra men lyckades tyvärr inte ta sig vidare från gruppspelet.

I finalen möttes lag Stig Hofvander/Erik Åkerblom och Hemse BK med Magni Gustafsson och Frans Andersson. Efter en välspelad final och resultaten 21-15 21-11 kunde Stig och Erik tituleras segrare av Garda IK Open 2021.

Garda IK vill tacka samtliga lag, spelare och funktionärer som deltog och gjorde tävlingen möjlig.

Från vänster Frans Andersson Hemse BK, Magni Gustafsson Hemse BK, Stig Hofvander och Erik Åkerblom. Foto: Aron Larsson